Larsen Special II

Авиаперелеты на спортивные события

Larsen Special II

I 2005 fikk Norsk Luftfartsmuseum et helnorsk «hjemmebygd» fly, ”Larsen Special II”. Flyet ble i sin tid konstruert, bygget og fløyet av Flykaptein Carl Ludvig Larsen i Braathens SAFE (Bombe-Larsen).

Международные авиа грузоперевозки

Flyet er montert sammen, men mangler deler og er ikke ferdigstilt.  Av større ting som mangler er motoren og propellen. Flyet er midlertidig lagret i påvente av nødvendig restaurering.

Kaptein C.L. Larsen i sitt selvkonstruerte fly. Her i førsteutgaven,
i fargene naturell aluminium og rødt med kjennetegn LN-II.

Fra Kay Hagbys bok om Norske sivilregistrerte fly: «Kaptein Carl L. Larsen i Braathens SAFE konstruerte og bygde sitt eget helmetall en-seters monoplan og fløy det i 1952 som LN-11. Maskinen ble ombygget og forandret en rekke ganger, særlig etter et havari på Fornebu 9. juli 1955. Den 20. oktober 1970 fløy den ”nye” LN-11 som to-seter med helt ny kropp, nytt haleparti og en Lycoming C90 4 cyl./90 Hp/ direct drive motor. Fra 1975 ble den lagret og delvis arbeidet på frem til 1981. Den 4. august 1982 ble den registrert som LN-LMI og fløy noen ganger før den fikk et landingsuhell på Torp allerede 6. august. Flyet har siden vært lagret, til det ble gitt som gave av C.L. Larsens enke til Norsk Luftfartsmuseum i 2005.»

Читайте также  Gloster Gladiator II